Våra tips

Photo: Lukasz Warzecha/westsweden.com

Lydde Gård ger sina smultronställen

På Lydde Gård är vi väldigt stolta över vårt kulturarv och vår natur. Du skall bara veta hur många djupa skogar och sjöar som finns i vår omnejd.

Sjuhärad har i över 100 år varit känt i värden med vår tillverkning av textilier. Här kommer et fåtal smultron ställen som vi vill tipsa just dig om.

Photo: Lukasz Warzecha/westsweden.com

Natur & Friluftsliv

Naturen i Sjuhärad är påverkad av historien. Här finns forsarna för textilproduktionen, platser för forna maktstrider och vägar på vilka gårdfarihandlarna vandrat. Här finns naturen som tillåter det lugna strövandet bland träden och cykelturen genom böljande bokskog.

Photo: Kasthall.com

Kultur & Kulturarv

Ge dig ut på en kulturturresa i Sjuhärad, här finns gott om kulturella besöksmål och sevärdheter. Gör en resa i historien och upplev tex Rydals museum och Kasthalls fabriker som har ett kulturarv du inte vill missa. Här finns gott om kulturhus, museum, förläggargårdar och historiska platser.

Photo: granegruva.se

Familjeäventyr

I Sjuhärad blandas de stora publikdragande anläggningarna med mindre och mer jordnära. Från Navet Science Center I Borås till spännande natur- och vildmarksupplevelser i skog och vatten och utforska äventyr på historiska platser.

Photo: Jonas Ingman/westsweden.com

Shoppa i Tygriket

I över 200 år har tusentals markbor vävt, sytt och skapat textila hantverk i världsklass. I dag gör vår unika historia oss till Sveriges textila centrum – Tygriket – med produkter som är efterfrågade i hela världen.