Familjeäventyr

Photo: granegruva.se

Familjeäventyr

I Sjuhärad blandas de stora publikdragande anläggningarna med mindre och mer jordnära. Från Navet Science Center I Borås till spännande natur- och vildmarksupplevelser i skog och vatten och utforska äventyr på historiska platser.

Photo: milasa.se

Ridtur på islandshästar

Hos Milåsa islandshästar i Mark kan du rida året om, naturen och hästarna är ju lika fina hela tiden. Hästarna som finns här är trygga och erfarna, så det är en lugn och fin aktivitet.

Photo: granegruva.se

Busiga troll i Gräne Gruva

Trolltorget vid Gräne Gruva i Svenljunga är en plats för hela familjen. Det bjuds på många roliga barnaktiviteter här med fokus på lek, bus, klättring, hopp och balans. Här får man skynda sig genom trollens gap och gömma sig i stock-tunneln, hitta vilse i labyrinten och leka kurragömma kring stenblocken.

Photo: navet.com

Experimentera mera

På Navet Science Center i Borås kan hela familjen tävla i tankekraft, få en adrenalinkick av att testa en VR-upplevelse och leka runt i den stora vattenavdelningen. Navet brukar dessutom bjuda in till extra roliga aktiviteter med olika teman då och då.

Photo: Lukasz Warzecha/westsweden.com

Bada, bada, bada!

Självklart vill vi tipsa dig om att ta med barnen på en rolig badutflykt. I Marks kommun finns det ca 300 sjöar. Tips på närliggande härliga badplatser är:

  • Hedgärdessjön/ Skene
  • Mosstrand/ Örby
  • Stora navsjön/ Björketorp
  • Furesjön/ Fritsla
  • Hanatorp/ Örby