Shoppa i Tygriket

Photo: Lukasz Warzecha/westsweden.com

Shoppa i Tygriket

I över 200 år har tusentals markbor vävt, sytt och skapat textila hantverk i världsklass. I dag gör vår unika historia oss till Sveriges textila centrum – Tygriket – med produkter som är efterfrågade i hela världen.

Photo: edursdotter.se

Edursdotter

Hos Edursdotter hittar du sköna mjuka plagg och accessoarer i 100 % fin merinoull, tillverkade i deras egen ateljé i Kinna. I Edursdotters sortiment finns ullkoftor, ulljumprar, ulltunikor, ullklänningar, ullmössor, ullhalsdukar ullstrumpor och ullmuddar.

Photo: Kasthall.com

Kasthalls Fabriksbutik

Endast 30 minuter söder om Borås ligger Kasthall Fabriksbutik. Den välrenommerade fabriken startade i Kinna redan 1889 och i butiken kan du handla kvalitetsmattor till outletpriser.

Photo: skroten.se

Skroten

Skroten är en av Sveriges största tygbutiker, här hittar du alla tyger du kan föreställa dig. De har ett otroligt brett sortiment med textil för hemmet, kontoret, festen, din garderob och barnens garderob. Butiken öppnade på 1950-talet och har idag ca 15 anställda

Photo: Lukasz Warzecha/westsweden.com

Kinnagarn

I hjärtat av Tygriket ligger Kinnagarn. I deras stora lagerbutik finner du 1000-tals olika sorter i stickgarn men även virkgarn och vävgarner samt handarbeten. De har ett mycket brett sortiment i gardiner och hemtextilier och mattor.

Photo: fritslatyglager.se

Fritsla Tyglager

Fritsla Tyglager är 1500 kvm fyllt med inspiration för hela hemmet, uppdelat på tre våningar mitt i tygriket. Här hittar du mängder med textilier, inredning, belysning och mycket mer.

Lokalerna är en gammal syfabrik med anor från textilindustrins storhetstid.